Берое“ победи с 2:1 във визитата си на  Локомотив“ (София)

...
Берое“ победи с 2:1 във визитата си на  Локомотив“ (София)
Коментари Харесай

Берое с ценна победа над Локо Сф

„ Берое “ победи с 2:1 във визитата си на  „ Локомотив “ (София) в среща от 18 кръг на шампионата.

През първата част играта бе равностойна и попадение не бе маркирано. Домакините въпреки всичко имаха най-чистото състояние до почивката, откакто удар на Славчев срещна гредата. “Берое “ излезе напред в резултата в 60. минута след попадение на Вини Трибуле, а шест минути по-късно Тунгара добави попадение за 0:2. Димо Бакалов върна едно попадение 10 минути преди края на срещата. Това бе първа победа за отбора като посетител за този сезон.

СТАРТОВ СЪСТАВ

Николай Киров не направи промени в състава, по отношение на последния дуел против „ Арда “.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В началните десетина минути двата отбора имаха по една опция, която пристигна след центрирания в наказателното поле, само че не се стигна до сериозна заплаха.

„ Берое “ провежда добра офанзива в 11. минута, при която Тунгара получи на фланга от Георгиев и центрира за Трибуле, само че Любенов се намеси.

Първата сериозна заплаха пристигна минута по-късно, когато Вутов откри Славчев в наказателното поле, а той незабавно насочи удар в далечния ъгъл. Топката обаче срещна гредата и се върна към терена, където Фонтен почисти.

В 18. минута „ Берое “ извърши ъглов удар, след който топката попадна в Божидар Пенчев. Той насочи удар от границата на пеналта, само че топката мина на метър от напречната греда.

Следващата заплаха бе 10 минути по-късно, когато топката бе центрирана в наказателното поле на „ Берое “ от фаул. Получи се съществено безредие, а на два пъти Караджов избави удари на противникови играчи.

Половин час след началото на мача Илия Димитров бе открит в пеналта с отдалечен пас от Франса и насочи удар в придвижване, само че топката мина на сантиметри от гредата.

Следващите десетина минути бяха равностойни и с игра, най-вече в центъра на терена. Сериозните положения пред някоя от вратите липсваха.

Минута преди края на полувремето Вутов съумя да пробие и да навлезе в наказателното поле, където стреля от дребен ъгъл, само че Караджов мазета. Топката попадна във Франса, който също опитва да откри задачата, само че и неговият удар бе отразен.

В добавеното време Трибуле стреля с глава, само че право в ръцете на Любенов. Така двата отбора се разделиха на отмора при нулево реми.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на втората част нямаше коренна смяна в играта на двата отбора.

Първият удар пристигна в 53. минута, когато Вутов стреля от отдалеченост и насочи топката в долния ляв ъгъл, само че Караджов мазета в корнер.

Две минути по-късно Франса проби и съумя да навлезе в наказателното поле, където опитва да откри атакуващия Илиян Димитров, само че нападателят се размина на сантиметри с топката.

В ответната офанзива Пенчев опитва удар от отдалеченост, само че топката мина надалеч от задачата.

Тунгара овладя топката в 59. минута, финтира защитник и стреля от границата на наказателното поле, само че ударът му мина доста надалеч от очертанията.

„ Берое “ излезе напред в резултата в 60. минута, когато Мечев стреля от отдалеченост, Любенов не съумя да улови, а мазета, а топката попадна в Трубуле. Нападателят не сбърка останал самичък против стража – 0:1.

Пет,минути по-късно и Серкан стреля от отдалеченост, само че този път Любенов улови в своите ръце.

„ Берое “ нанесе втори удар по домакините в 66. минута, когато Серкан изведе чудесно Тунгара на стрелкова позиция и малиецът прати топката в мрежата за повторно – 0:2

Четири минути по-късно още веднъж Тунгара прати топката в мрежата, само че поапдението бе анулирано поради засада на халфа.

„ Берое “ провежда неповторима офанзива в 75. минута, когато Трубуле и Тунгара размениха две двойни подавания, а последния центрира за Спас Георгиев. Той насочи удар с глава, само че Любенов отрази със сетни старания.

Домакините понижиха резултата в 80. минута, когато Бакалов бе най-съобразителен в пеналта след корнер и съумя да осъществя с глава – 1:2

В 84. минута Трибуле и Траоре размениха подавания, а крилото насочи удар в далечния ъгъл, само че топката мина над вратата.

Минута по-късно Вутов извърши директен свободен удар, само че Караджов улови.

Домакините потърсиха равнене в последните минути и нападнаха вратата на Караджов. Стигна се до две рискови центрирания, само че вратарят улови.

Попадение обаче по този начин и не падна. По този метод „ Берое “ записа първа победа като посетител за този сезон и приключи турнирните срещи с триумф!

В СЛЕДВАЩИЯ КРЪГ

Това бе финален турнирен мач за годината. Предстои посещение на „ Миньор “ (Перник) в мач от шампионата за Купата на Бълхария. Двубоят е плануван за 26 ноември от 13:30 ч.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР